English
Domov   >   
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
Galerija Ivana Groharja

Jelena in Matjaž Bertoncelj ustvarjata ilustracije v obliki stripa za otroke vseh starosti. Njuna likovna izjemnost se kaže v barvitih prizorih, izvedenih v tehniki barvne risbe, ki je običajno v ustreznem razmerju z literarno predlogo. Avtorja sodita med najbolj originalne in hkrati bolj kvalitetne slovenske ustvarjalce na področju otroške ilustracije. Gre za dinamične stripovske prizore, ki se zaradi svojih vsebinskih in oblikovnih opredelitev le pogojno navezujejo na tradicionalno slovensko ilustracijo: upodobljeni dogodki so samosvoji pogledi na realna ali povsem izmišljena prizorišča, ki izražajo originalen odnos do motivike in osebno videnje zgodbe. Njuna likovna govorica je sugestivna in prepoznavna, motivni spekter pa je do cela prilagojen vsebini. Jelena in Matjaž Bertoncelj nas nagovarjata z iskreno neposrednostjo, ki mladega bralca-gledalca pritegne, ga tudi česa nauči in hkrati navaja na branje kvalitetnih ilustriranih zgodb.


Dogodki
Odprtje razstave KJER DOMUJEJO ZGODBE: povezovanje kulturnih centrov in doživetij na Škofjeloškem

Rokodelski center DUO Škofja Loka

Razstava zaokroža povezovalni projekt kulturnih centrov in muzejev na Škofjeloškem. Skozi bogastvo zgodb, ki pripovedujejo o ustvarjalnosti ljudi na Škofjeloškem, so se ti centri in muzeji povezali ter obogatili ponudbo kulturnih doživetij.Odprtje razstave LOKA : ANKARA : LOKA, Evrazijsko vrvenje Hakana Esmerja

Galerija na Gradu

Slikar Hakan Esmer je v letu 2017 sodeloval v rezidenčni izmenjavi umetnikov, ki sta jo organizirala Loški muzej Škofja Loka in galerija Güler Sanat iz Ankare.


Javno vodstvo po razstavi LOKA : ANKARA : LOKA, Evrazijsko vrvenje Hakana Esmerja

Galerija na Gradu

Slikar Hakan Esmer je v letu 2017 sodeloval v rezidenčni izmenjavi umetnikov, ki sta jo organizirala Loški muzej Škofja Loka in galerija Güler Sanat iz Ankare.


Odprtje razstave Marjan Žitnik: Delavec za boljši svet

Galerija Ivana Groharja, Mestni trg 37

Oblikovalec Marjan Žitnik, Groharjev nagrajenec za leto 2017, je pripadnik starejše generacije slovenskih oblikovalcev, član Združenja umetnikov Škofja Loka. 


Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si