English
Domov   >   Pedagošške dejavnosti   >   Vodstva
Pedagošški program predšolski otroci I, 1., 2. in 3. razred devetletke
Pedagošški program 4., 5. in 6.razred devetletke
Pedagošški program 7., 8. in 9. razred devetletke
Pedagošški program srednješšolci
Muzejske delavnice
Muzejske učne ure
Vodstva
Prostovoljni mediatorji v kulturi
Abonmajski obisk
Brezplačne počitnišške dejavnosti za otroke
Dnevi odprtih vrat
Vodstva« Nazaj

Obiskovalcem predstavljamo kulturno dediščino škofjeloškega območja na vodstvih v stalni muzejski zbirki, v Galeriji Franceta Miheliča in na ogledih kulturnih spomenikov na terenu (staro mestno jedro Škofje Loke, Crngrob, Visoko). Vodenje izvajamo tudi v angleškem, nemškem, francoskem in italijanskem jeziku. Med letom pripravljamo dneve odprtih vrat, ko organiziramo prost vstop oz. vstop po enotni ceni, javna vodstva in muzejske delavnice.

Dodatne informacije pri kustosinji pedagoginji Miri Kalan,
tel. 04 517 04 04
ali na elektronski naslov: mira.kalan@loski-muzej.si

- VODSTVO MUZEJ
- VODSTVO GALERIJA FRANCETA MIHELIČA
- VODSTVO STARO MESTNO JEDRO
- VODSTVO CRNGROB
- VODSTVO VISOKOKlasično vodenje po muzejskih zbirkah
Voden ogled po arheološki, zgodovinski, kulturnozgodovinski, umetnostni, etnološki - eni najbogatejših tovrstnih zbirk na Slovenskem, zbirki novejše zgodovine in prirodoslovni zbirki.
Trajanje: 1 uro 15 minut
Cena za skupine nad 20 oseb: 3,00 EUR

Voden ogled Škoparjeve hiše - Muzeja na prostem na grajskem vrtu

V avtentičnem okolju muzeja na prostem si otroci ogledajo Škoparjevo hišo z zasnovo iz 16. stoletja, ki sodi v tip hiše s črno kuhinjo. Pri tem spoznavajo nekdanjo bivalno kulturo in način življenja kajžarjev in malih kmetov.

Trajanje: 20 minut

Cena: vključena v vstopnino za voden ogled stalnih zbirk

Vodstvo v Galeriji Franceta Miheliča, slikarjevi stalni zbirki
Voden ogled zbirke likovnih del, ki jih je slikar podaril rojstni Škofji Loki, kjer večino predstavlja umetnikov slikarski opus iz 70-let 20. stoletja z znamenitimi tematskimi sklopi Dafne, Kurent, Ure in Muzikanti.
Trajanje: 30 minut
Cena: 2,00 EUR


Vodstvo v starem mestnem jedru Škofje Loke
Voden ogled kulturnozgodovinskih spomenikov Škofje Loke, ki je s svojo bogato stavbno dediščino eno najzanimivejših in najbolje ohranjenih srednjeveških mest na Slovenskem.
Trajanje: 45 min
Cena: 2,00 EUR na osebo

Vodstvo v podružnični cerkvi v Crngrobu
Voden ogled romarske cerkve Marijinega oznanjenja v Crngrobu, ki je eden pomembnejših umetnostnih spomenikov na Slovenskem.
Trajanje: 30 minut
Cena: 2,30 EUR

Vodstvo Visoška domačija pripoveduje
Domačija je skoraj 250 let pripadala družini Kalan, ki jo pisatelj Tavčar opisuje v "Visoški kroniki". Z novo razstavo obiskovalcem na široko odpiramo vrata domačije in jim na novo predstavljamo njeno zgodovino. Razstava je razdeljena na štiri tematske sklope: stavbna zgodovina domačije, Kalanov rod, pisatelj Ivan Tavčar in njegova žena Franja kot domačina in gostitelja na Visokem, visoška kuhinja. Sestavni del programa je tudi ogled družinske grobnice in spomenika pisatelju Tavčarju, ki je delo akademskega kiparja J. Savinška. Vsi štirje sklopi dopolnjujejo muzejsko postavitev, zbirko pisatelja Tavčarja ter njegove žene Franje in zbirko Kalanovega pohištva v Loškem muzeju Škofja Loka.
Trajanje: 30 min
Cena za skupine nad 10 oseb: 2,30 EUR

Dnevi odprtih vrat
Ob tej priložnosti ponujamo obiskovalcem prost vstop oz vstop po enotni ceni in javna vodstva ter muzejske delavnice za otroke in odrasle. Ti dnevi običajno sovpadajo:

- s slovenskim kulturnim praznikom (8. februar),
- mednarodnim dnevom družin (15. maj),
- mednarodnim dnevom muzejev (18. maj),
- Prešernovim rojstnim dnem (3. december), itd.

Glej Dogodke.

Informacije in najave pri kustosinji pedagoginji Miri Kalan:
tel. 04 517 04 04
E-mail:mira.kalan@loski-muzej.siNa vrh
Dogodki
Odprtje prenovljene stalne zbirke Ivan Grohar

Loški muzej Škofja Loka

Ob letošnji 150-letnici rojstva slikarja Ivana Groharja vas prav na njegov rojstni dan, 15. junija, vabimo na odprtje prenovljene stalne zbirke Ivan Grohar.
Razstava predstavlja zbirko Groharjevih del iz njegovega zgodnjega obdobja, zlasti portretov in slik z nabožno vsebino, ki jih hrani Loški muzej. Posvečena je Groharjevi tesni povezanosti s Škofjo Loko, ki ga je navdihovala in pustila neizbrisen pečat v njegovi umetnosti, hkrati pa je tudi poklon Škofje Loke Groharju kot osebnosti in umetniku.
Kustosinja nove stalne postavitve je Barbara Sterle Vurnik.
Razstavo bo slavnostno odprl župan Občine Škofja Loka, mag. Miha Ješe.AKCIJA ŠPORTAM Z LOŠKIM MUZEJEM

V novembru 2017 v Loškem muzeju načrtujemo odprtje nove stalne zbirke Šport in telesna vzgoja, v okviru katere smo zasnovali tudi akcijo Športam z Loškim muzejem, s katero želimo predstavljati različne športne teme že pred samim odprtjem zbirke. V maju smo že pripravili prvi dogodek, filmski večer, v juniju pa nas čaka drugi dogodek akcije, pogovorni večer NEMOGOČE.

Opečne prezračevalne mreže, gospodarskemu poslopju v korist in okras / Razvoj, oblike in motivi opečnih mrež na gospodarskih poslopjih na Loškem

Galerija Ivana Groharja

Z razstavo želimo obiskovalce seznaniti z razvojem, funkcijo, obliko in motivi prezračevalnih opečnih mrež na gospodarskih poslopij ter spodbuditi zavedanje o njihovem pomenu ter potrebi po njihovem ohranjanju in varovanju. Gospodarska poslopja z opečnimi prezračevalnimi mrežami so lep primer povezanosti oblike in funkcije v ljudskem stavbarstvu. Raznolikost njihovih oblik pa je izraz volje in želje kmečkega človeka po funkcionalnem in estetsko urejenem prostoru. 

Odprtje razstave SVEŽE! FRIŠN! FRESH! Pregledna razstava novejših del članov Združenja umetnikov Škofja Loka

Galerija na Gradu, Loški muzej, Grajska pot 13

Loški muzej Škofja Loka in Združenje umetnikov Škofja Loka vas vljudno vabita na odprtje razstave v sredo, 17. maja 2017, ob 19. uri v Galerijo na Gradu.
Na razstavi se z novejšimi deli predstavljajo člani Združenja umetnikov Škofja Loka, še posebej pa izpostavljamo kiparja Mateja Plestenjaka, prejemnika Groharjeve štipendije za leto 2016.  Razstava bo na ogled do 6. septembra 2017. Kustos razstave je Boštjan Soklič.

Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si